
با توجه به پیشرفتهای روز افزون علوم مختلف و ارتقاء کمی و کیفی پژوهشهای علوم پزشکی، تاکید بر رعایت موازین شرعی، حقوقی و اخلاقی در پژوهشها، اجرای طرحهای تحقیقاتی مختلف از جمله پژوهش بر روی انسانها و حیوانات و جمع آوری و نگهداری اطلاعات، باعث افزایش نگرانی از سوء استفاده و زیان رسانیدن به آنها و عدم رعایت موازین اخلاقی در طراحی و اجرای طرحها و بهرهگیری نامشروع از این اطلاعات گشته است. لذا به منظور پیشگیری از سوء استفادههای احتمالی در بیانیه های ۱۹۴۷ نورنبرگ و ۱۹۷۵ هلسینکی و ۱۹۷۸ بلمونت اصول، قواعد و موازینی در این زمینه وضع و به کشورها توصیه گردید که این کدهای اخلاقی را درپژوهشهای علوم زیستی به مورد اجرا گذارند. این موضوع در هجدهمین گردهمایی EM/ACHR سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۹۵ نیز مطرح و مقرر گردید که کمیتههای ملی اخلاق در پژوهشهای علوم زیستی در تمامی کشورهای منطقه، آیین نامهی کشوری اخلاق در پژوهش را تصویب و به مورد اجرا گذارند.
کارگروه اخلاق در پژوهش زیستی دانشگاه شهید بهشتی از آبانماه سال 1394 در محل پژوهشکده علوم شناختی و مغز با حضور جمعی از اعضای هیاتعلمی دانشگاه شهید بهشتی شروع به فعالیت کرده است و تاکنون جلسات متعدد و طرحهای مختلف پژوهشی در این کمیته مورد بررسی قرار گرفته است.
لذا مراجعهکنندگان جهت دریافت کد اخلاق، باید فرمهای مربوط به کمیته اخلاق در پژوهش را در سایت https://resevp.sbu.ac.ir/committee مطالعه و تکمیل نموده و سپس به کارشناس محترم کمیته ارسال نمایند. جهت اطلاع از روند برگزاری جلسات کمیته روزهای شنبه و سه شنبه با شماره 02122431587 تماس حاصل نمایید.